Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Choklad- och polkamuffins med dumlefluff

Smarriga muffins med mycket chokladsmak och söt dumle på toppen!

Bli min jäst

Vote
(5)

Räcker till 12 stycken Räcker lagom till en muffinplåt

Räcker till...

12 stycken Räcker lagom till en muffinplåt

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram 100 gram margarin eller smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 gram Marabou Polka
Dumlefluff
  • 3 dl grädde
  • 180 gram dumlekolor
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

    Smält smöret.

    Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

    Rör ner smält smör och gräddfil. Rör inte för mycket.

    Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smeten ska bara vändas ihop eftersom det finns risk för att muffinsen blir sega om man rör för mycket.

    Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

    Klicka i smeten till ca 2/3 av formarna är fulla.

    Tryck ner några små bitar av polkachoklad.

    Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.

    Provstick med en sticka, stickan ska vara torr när du drar ut den.

  2. Dumlefluff gör du så här:

    Värm grädden på spisen.

    OBS! Grädden får EJ koka!

    Lägg i Dumle och rör om tills de smält.

    Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten.

    När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

    Färdigt!

    Vill man använda annat än Dumle är det bara att ta någon annan choklad i ungefär samma mängd, mellan 150-200 gram.