Chokladcupcakes med Cream Cheese-frosting
Här delar jag med mig av ett recept för goda chokladcupcakes med Cream Cheese-frosting! Cupcakesen passar perfekt till fester eller fördelsdagar.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 20 st goda chokladcupcakes
ca 20 st goda chokladcupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 1 st ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 dl kakao
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 1 dl olja
Frosting
- 8 dl florsocker
- 200 g färskost t.ex. philadelphiaost
- 100 g Margarin eller smör rumstemererat
- 4 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 175°c grader. Förbered en muffinsplåt eller en vanlig bakplåt med muffinsformar på.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en annan bunke. Blanda väl. Häll i mjölken och oljan i ägg och socker-blandningen och rör om. Häll till sist i smeten med dom torra ingredienserna i smeten med oljan, mjölken, sockret och äggen och blanda väl. Fyll sedan formarna med 3/4 smet i varje. Grädda mitt i ugnen i 20-25 min.
Blanda smöret så det blir mjukt tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Se upp så det inte blir smör klumpar. Rör tillsist ner philadelphiaosten och blanda till en jämn och fluffig kräm. Bre eller spritsa på frostingen på muffinsarna. Klara!