Chokladcupcakes med grön smörkräm
Detta är en enkel och god cupcake som passar utmärkt till fika eller fester. Man kan lätt kombinera och byta ut smaker och färger så att dem passar en själv!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 15 st cupcakes
15 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 50 g matfett
- 2 st ägg
- 1 1/2 dl socker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl mjölk
- 2-3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Smörkrämen
- 125 g smör
- 2 dl florsocker
- grön karamellfärg färga efter egen smak
Garnering
- valfritt strössel
Börja med att sätta ugnen på 225 grader & ställ ut muffinsformarna på en plåt
Smält margarinet & låt svalna. Vispa ägg & socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.
Rör ner mjölblandningen, matfettet & mjölken i äggsmeten.
Lägg upp smeten i formarna. Fyll dem till hälften
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min
Låt dem svalna på ett bakgaller när dem är klara
Smörkräm: Rör smöret mjukt i en bunke. Häll ner florsockret & rör om ordentligt. Rör ner lite karamellfärg åt gången tills du fått en fin nyans.
Spritsa ut krämen eller klipp hörnet på en plastpåse & använd som sprits.
Strö valfritt strössel på dem om du vill.
Lycka till! x)