Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

D'agrumes et chocolat cupcakes

Mycket god!

OliviaochJulia

Vote
(3)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gram mörk bakchoklad
  • 125 gram smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl extra fint mjöl
  • 2 stora ägg
  • 2 msk kakao
Citrussmörkrämen
  • 100 gram smör
  • 4 dl florsoocker
  • rivet skal från halv citron
  • 1 msk färskpressad citron
  1. Värm ugnen 180 grader. Lägg 12 pappersformar i en muffinsplåt. Smält chokladen i en eldfast skål i vattenbad*. Låt den svalna något. Blanda ihop smör, socker, ägg och kakao i en stor bunke till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen. Skeda upp smeten i formarna och skjuts in i ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

  2. Citrussmörkrämen

    Rör smöret luftigy och vitt, tillsätt sedan florsockret lite i taget och vispa ihop. Rör ner det rivna skalen och den pressade citronen.

  3. Garnering 

    Spritsa ut smörkrämen på kakorna och dekorera med det du känner för! 

    *Låta en skål sjuda över vatten ien kastrull