Ingredienser
Så gör du
- 1,75 dl strösocker
- 100 g osaltat smör
- 3,75 dl Kunsörnen Kärnvetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 100 g mörk choklad
Frosting
- 150 g färskost
- 50 g osaltat smör
- 2,75 dl florsocker
Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn) och fördela muffinsformarna på en plåt.
Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt tills smeten blir jämn.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.
Värm försiktigt mjölken i en kastrull. Hacka chokladen och låt smälta i mjölken. Det får inte koka. Rör ner chokladmjölken i smeten.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem.
Frosting
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskosten till en slät kräm. Smaksätt din frosting med citron, vaniljsocker, kakao, kanel eller kardemumma. Eller färga frostingen i olika färger med karamellfärg. Bara fantasin sätter gränser! Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, riven choklad eller färska frukter och bär.