Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Espresso cupcakes

Recept på saftiga muffins med god smak från kaffe och toppad med len espresso-frosting. 

Vote
(4)

Räcker till 12 st muffins

Räcker till...

12 st muffins

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • 125 g socker
  • 3 st ägg medelstora
  • 100 g mandelmassa riven
  • 2 tsk snabbespresso
  • 2 msk kokande vatten
  • 50 g lätt creme fraiche
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,25 tsk Dr. Oetker bikarbonat
Garnering
  • 1 msk snabbespresso
  • 1 msk kokande vatten
  • 250 g färskost (Philadelphia eller mascarpone)
  • 125 g florsocker
  • Dr. Oetker chokladhjärtan
  1. Rör smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget.

  2. Tillsätt den rivna mandelmassan och rör tills smeten är krämig.

  3. Lös upp snabbespresso i kokande vatten och rör ner det i smeten tillsammans med creme fraiche.

  4. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och bikarbonat.

  5. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsen i ca 20 min. i 160° C varmluft. Låt muffinsen svalna på ett galler.

  6. Lös upp snabbespresso i kokande vatten och låt det svalna. Rör samman espresso, mascarpone och florsocker. Låt krämen vila medan muffinsen svalnar.

  7. Garnera muffinsen med espressokräm och chokladhjärtan.