Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Espresso cupcakes
Recept på saftiga muffins med god smak från kaffe och toppad med len espresso-frosting.
Räcker till 12 st muffins
Räcker till...
12 st muffins
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör
- 125 g socker
- 3 st ägg medelstora
- 100 g mandelmassa riven
- 2 tsk snabbespresso
- 2 msk kokande vatten
- 50 g lätt creme fraiche
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,25 tsk Dr. Oetker bikarbonat
Garnering
- 1 msk snabbespresso
- 1 msk kokande vatten
- 250 g färskost (Philadelphia eller mascarpone)
- 125 g florsocker
- Dr. Oetker chokladhjärtan
Rör smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget.
Tillsätt den rivna mandelmassan och rör tills smeten är krämig.
Lös upp snabbespresso i kokande vatten och rör ner det i smeten tillsammans med creme fraiche.
Vänd ner vetemjöl, bakpulver och bikarbonat.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsen i ca 20 min. i 160° C varmluft. Låt muffinsen svalna på ett galler.
Lös upp snabbespresso i kokande vatten och låt det svalna. Rör samman espresso, mascarpone och florsocker. Låt krämen vila medan muffinsen svalnar.
Garnera muffinsen med espressokräm och chokladhjärtan.