Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Fjärilscupcakes med chokladmousse

Recept på läckra chokladcupcakes toppade med krämig chokladmousse. Ett måste för chokladälskaren!

Vote
(1)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 4 msk kakao
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 påse finmald mandel
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Frosting och dekoration:
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choco
  • 2,25 dl mjölk
  • vaniljsocker eller florsocker att pudra över
  1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt kakaon.

  2. Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör ihop mandel, bakpulver och vetemjöl och vänd ned det i äggmassan. Vänd därefter ned kakaosmöret.

  3. Fördela smeten i muffinsformar, använd helst en muffinsplåt. Grädda o 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.

  4. Vispa moussen med mjölken. Använd en elvisp och vispa ca 1 minut tills moussen blir tjock och fluffig.

  5. Skär av toppen på muffinsen som ett lock. Dela locket i två halvor. Fördela moussen på muffinsen och lägg över de halverade locken som fjärilsvingar. Pudra florsocker över.

  6. Tips: Har man inte finmald mandel kan man använda hel mandel och mala i mandelkvarn eller köra i matberedare. Det går även bra att använda hackad mandel.