Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Fjärilstårta

Vote
(2)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 100 g smält smör
Indränkning
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Fyllning och Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 frp Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl jordgubbssylt
  • 400 g rosa marsipan
  • Dr. Oetker vit kristyr
  • Dr. Oetker Sweetheart Strössel
  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ned i smeten. Rör försiktigt ned smält smör och citronarom.

  2. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 28 cm i diameter. Gädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

  3. Dela kakan i tre delar. Fukta varje del med mjölk blandat med vaniljsocker.

  4. Vispa samman tårtmoussen med mjölk. Vispa grädden. Blanda tårtmoussen med grädde.

  5. Bred sylt på en tårtbotten och täck med en ny botten. Bred hälften av tårtmoussen på nästa botten och täck med den sista delen.

  6. Dela kakan på mitten och lägg samman dem med cirkelformen mot varandra. Täck kakan med resten av tårtmoussen. Kavla ut marsipanen, gärna mellan plastfolie. Täck tårtan med marsipan och garnera med kristyr och rosa strössel.