Prinsesstårta
Så mycket godare om man gör den själv! Om man har ont om tid kan man fuska och köpa färdig tårtbotten.
Räcker till 10-12 bitar
10-12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl potatismjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 3 msk hett vatten
Fyllning och dekoration
- ca 1.5 dl hallonsylt eller hallonsås
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 6 dl kall mjölk
- 1 påse Dr. Oetker Bakstabil Vaniljkäm
- 1 färdigkavlat marsipanlock
- Dr. Oetker sockerrosor
- florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt hett vatten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Vispa tårtmoussen med mjölk, ca en minut med elvisp.
Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker.
Skär tårtbotten i tre delar. Bred hälften av hallonsylt och vaniljkräm på den första botten och lägg på nästa botten.
Bred resterande vaniljkräm och sylt på den botten och täck med översta locket.
Täck med grädde.
Bred även lite grädde runt kanterna så fastnar marsipanlocket lättare.
Lägg på marsipanlocket, pudra över florsocker och dekorera med rosor och blad.