Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Prinsesstårta

Camilla

Vote
(5)

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hallonsylt
  • 2 tsk vaniljsocker
Garnering
  • 300 g grön marsipan
  • marsipanros eller sockerfigurer till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund eller hjärtformad sockerkaksform. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  2. Rör samman alla torra ingredienser och vänd försiktigt ned dem i äggsmeten.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna.

  4. Vispa samman tårtmoussen med mjölk, använd gärna elvisp.

  5. Vispa grädden. Tillsätt vaniljsockret mot slutet av vispningen.

    Vänd ned hälften av grädden i tårtmoussen.

  6. Dela sockerkaksbotten i 3 delar. Bred det mesta av tårtmoussen på den ena botten. Täck den andra botten med hallonsylt och resten av tårtmoussen. Lägg samman delarna till en tårta.

  7. Täck tårtan med resten av grädden. Kavla ut marsipanen, det går enklast mellan plastfolie.

    Täck tårtan med marsipan och dekorera med siktat florsocker, sockerfigurer eller marsipanros.