Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Kladdiga cupcakes med smak av choklad

En chokladdröm som är både lätt att baka och att äta. 

Livetsflicka

Vote
(7)

Räcker till 12 stycken

Räcker till...

12 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 2 stycken ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 60 gram smör
  • 5 dl florsocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 gram philadelhipaost
  • 2 msk kaffe
  • Strössel
  1. Sätt på ugnen på 175 grader.

  2. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt, eventuellt en muffinsplåt. 

  3. Muffinsreceptet

    Börja med att smälta smöret. Blanda sedan sockret och äggen poröst. Rör ihop de övriga torra ingredienserna och låt det stå ett tag. Rör ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna. Fyll muffinsformarna till 75 % och ställ plåten i ugnen i cirka 15 minuter. Tiden kan variera från ugn till ugn. Låt svalna. 

  4. Chokladfrostingen 

    Rör ihop, smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadephiaost krämigt. Sist rör du ner det starka kaffet. Bred ut frostingen över muffinsarna och garnera med strössel.