Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Morotscupcakes

Recept på morotscupcakes, ett läckert bakverk för dig som gillar både morotskaka och muffins.

Vote
(9)

Räcker till 12-15 st

Räcker till...

12-15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl socker
  • 200 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 2 dl rivna morötter
  • 2 dl äppelmos
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån (50g)
Topping
  • 180 g färskost (philadelphia)
  • 180 g smör
  • 0,5 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 4 dl florsocker
  • dekorationsprodukter från Dr. Oetker
  1. Rör smör och socker smidigt.

  2. Tillsätt äggen, ett i taget.

  3. Tillsätt riven morot och äppelmos.

  4. Rör ihop mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma och vänd ned det i äggmassan.

  5. Tillsätt mandelspån.

  6. Rör tills smeten är jämn, och fördela den i muffinsformar fyllda till ca 2/3.

  7. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter. Låt muffinsen svalna.

  8. Vispa samman färskost och smör till en fluffig massa.

  9. Tillsätt citronarom och florsocker.

  10. Lägg smeten i en spritspåse och dekorera muffinsen.

  11. Dekorera med valfritt dekorationsströssel.