Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Muffins med apelsin och ingefära
Räcker till 12 st muffins
Räcker till...
12 st muffins
Recepttyp
Muffins
Frukt- och bärmuffins
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 150 g socker
- 3 st ägg
- 175 g vetemjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 tsk mald ingefära
- 66 g Dr. Oetker Apelsinskal två tredjedels förpackning
- 50 g Dr. Oetker hackad mandel
Garnering
- smält choklad
- 33 g Dr. Oetker Apelsinskal en tredjedels förpackning
- Dr. Oetker Golden perlini
Rör smör och socker mjukt. Vispa äggen, ett åt gången.
Vänd i siktat vetemjöl, bakpulver och ingefära i smeten. Tillsätt 2/3 dl förpackning apelsinskal samt mandlar och rör försiktigt.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 160° C i 20-25 min. Känn med en provsticka att muffinsen är klara, provstickan skall inte bli kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler.
Garnera muffinsen med smält choklad och strö över resten av apelsinskalet och eventuellt lite Golden Perlini eller annat strössel.