Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Muffins med apelsin och ingefära

Vote

Räcker till 12 st muffins

Räcker till...

12 st muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 3 st ägg
  • 175 g vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 66 g Dr. Oetker Apelsinskal två tredjedels förpackning
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel
Garnering
  • smält choklad
  • 33 g Dr. Oetker Apelsinskal en tredjedels förpackning
  • Dr. Oetker Golden perlini
  1. Rör smör och socker mjukt. Vispa äggen, ett åt gången.

  2. Vänd i siktat vetemjöl, bakpulver och ingefära i smeten. Tillsätt 2/3 dl förpackning apelsinskal samt mandlar och rör försiktigt.

  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 160° C i 20-25 min. Känn med en provsticka att muffinsen är klara, provstickan skall inte bli kladdig. Låt muffinsen svalna på ett galler.

  4. Garnera muffinsen med smält choklad och strö över resten av apelsinskalet och eventuellt lite Golden Perlini eller annat strössel.