Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Mufflor

Muffins + Semlor = Mufflor! Ett recept som går enkelt och snabbt att baka när du inte har tiden att låta vanliga semlor jäsa, utan att tumma på smaken, de blir riktigt saftiga och goda!

baka.se

Vote
(10)

Räcker till 10 - 15 st

Räcker till...

10 - 15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 100 g Smör rumstempererat
  • 2 dl Strösocker
  • 2 st Ägg stora
  • 1 dl Mjölk rumstempererad
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 dl Dr. Oetker Mandelspån ej rostade
Fyllning
  • 200 g Mandelmassa
  • 4 msk Mjölk eller mandeldryck
  • 5 dl Vispgrädde
  • Florsocker
Muffins
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 10 - 15 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under tiden du vispar.
  3. Blanda sedan i mjölk, kardemumma och vaniljsocker. Gärna med en slickepott.
  4. Blanda till sist i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. När dina muffins har svalnat är det dags att skära bort toppen på dina muffins så att du får ett lock. Locket ska sparas.
  7. Gröp ur ett hål i alla muffins med hjälp av en tesked t.ex. Anpassa djupet på hålen till hur mycket mandelmassa du vill fylla muffinsarna med.
Fyllning
  1. Blanda ihop mandelmassan med mjölken så att det blir till en mjuk massan som är lätt att arbeta med. Om mandelmassan är väldigt hård så testa att värma den i mikron i ett par sekunder, så mjuknar den.
  2. Fyll hålen i dina muffins med en lagom mängd mandelmassa. Det går lika bra att använda en spritspåse som att använda en liten sked t.ex.
  3. Vispa grädden och spritsa grädden ovanpå mandelmassan.
  4. Lägg på locket ovanpå grädden och pudra över med lite florsocker.