Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Rainbow cupcake

Viktoria från Djursholm har gjort dessa underbara cupcakes.
Hon var en av de 20 finalisterna i Miss Cupcake 2012!

Vote
(19)

Räcker till ca 12 st

Räcker till...

ca 12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 msk raps- eller solrosolja
  • 2,5 dl filmjölk
  • 1 msk saft från en citron + citronskal
  • ett par matskedar Dr. Oetker hushållsfärg röd
Blå frosting:
  • 60 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • Dr. Oetker hushållsfärg blå
Vit frosting:
  • 60 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  1. Vispa socker och ägg pösigt.

  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner tillsammans med citronsaft, olja och filmjölk.

  3. Riv citronskalet och blanda ner.

  4. Tillsätt hushållsfärgen och prova dig fram tills du får en bra nyans. Vispa till en slät smet.

  5. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till ca 1/3.

  6. Börja med att grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 18 minuter. Prova med en sticka, om stickan kommer ut slät och fri från smet är muffinsen klara.

Vit frosting:
  1. Vispa smöret med 3 dl av florsockret (det skall gå trögt) tills du får en fast klump.

  2. Blanda sedan i cream cheesen och efter det resten av florsockret.

  3. Tillsätt lite färg i taget tills du tycker att du har fått en fin färg. Bred ut frostingen på varje muffins.

  4. Blanda ingredienserna till den vita frostingen på samma sätt (vaniljstången tillsätts vid samma tillfälle som den blåa färgen) och spritsa ut två klickar på varje muffins.

Dekoration:
  • Klipp godisremmarna i rätt längd och fäst dem i molnet, som på bilden.