Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Chokladpaj

annsun

Vote
(6)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajbotten
  • 300 g digestivkex
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 150 g smält smör och det går också lika bra med flytande Milda
Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g Marabou mjölkchoklad
  1. Mixa kexen i en mixer tills dom är helt söndersmulade till ett fint pulver

  2. Ha i socker, kakao och smöret och blanda om

  3. Tryck ut kexbotten i en pajform och tryck ut smeten ända upp i kanterna

  4. Grädda botten i 180 grader i ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.

  5. Koka upp kondenserade mjölken och rör hela tiden

  6. Smält all choklad över vattenbad

  7. Vispa i chokladen och vaniljsockret i den kondenserade mjölken

  8. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet

  9. Förvara pajen svalt i kylskåpet