Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Citronmaräng paj med dulce de leche

Det här är en variant av den amerikanska citronmaräng-pajen där man gör fyllningen av äggulor, smör eller kanske maizena. Men här görs den med kondenserad mjölk, som är en söt sak som man även kan koka och då blir det som mjuk kola!

Fröken Luisa

Vote
(15)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 gr mjukt smör
  • 1 st äggula eller 2-3 msk vatten
  • 1 st citron finrivet skal
Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 st äggula
  • 3-4 st citroner saften
Maräng
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  1. Sätt ugnen på 200 gr

    Jobba snabbt ihop ingredienserna till pajskalet. Om degen känns torr kan du tillsätta några droppar vatten. Forma degen till en boll och placera i en pajfrom.
    Tryck ut degen i pajformen och nagga den med en gaffel. Grädda den i c.a 8-10 minuter, den ska få lite färg.

  2. Blanda den kondenserade mölken och äggulorna till fyllningen. Häll försiktigt i citronsaften, prova och testa dig fram hur mycket saft du vill ha. Citronsaften bryter av sötman i den kondenserade mjölken, men alltför mycket citronsaft kan bli för starkt.

  3. Gör marängen. Vispa äggvitorna och citronsaften länge tills det bildas mjuka toppar. Häll försiktigt i sockret under fortsatt vispning.
    Häll fyllningen i den avsvalnade pajskalet och täck den med marängen. Ställ formen i ugnen igen tills marängen fått färg.  Färdig! Den här smakar godast kall!