Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Jordgubbspaj
Saftigt och krämigt
Räcker till 8 portioner
Räcker till...
8 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl socker
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 250 g jordgubbar
- 3 dl gräddfil
- 2 tsk vaniljsocker
Blanda vetemjöl, bakpulver, 1 dl socker, smör och 1 ägg.
Tryck ut massan i en pajform.
Fördela jorgubbarna ovanpå pajdegen.
Rör ihop gräddfil, 2 st ägg, 1 dl socker och vaniljsocker och häll det över jordgubbarna.
Grädda i 200° 30-40 minuter.
Servera pajen kall. Dekorera med jordgubbar och siktat florsocker.