Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mildas rabarberpaj
Servera med: 2 ½ dl Milda Vanilj Visp
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 100 g Milda i folie
Fyllning
- 500 g rabarber, (1 liter skuren i små bitar)
- 1 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Mät upp mjöl och socker i en skål. Lägg i kylskåpskallt Milda i små bitar och finfördela matfett i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna, till en grynig massa.
3. Skölj och skala rabarbern, om den är grov. Skär den i tunna skivor. Lägg den skurna rabarbern i en pajform med ca 24 cm i diameter.
4. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern.
5. Fördela smuldegen över rabarbern.
6. Grädda smulpajen mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera den något avsvalnad med vispad Milda Vanilj Visp.