Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Mildas rabarberpaj

Servera med: 2 ½ dl Milda Vanilj Visp

Milda http://www.milda.se

Vote
(5)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 100 g Milda i folie
Fyllning
  • 500 g rabarber, (1 liter skuren i små bitar)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Mät upp mjöl och socker i en skål. Lägg i kylskåpskallt Milda i små bitar och finfördela matfett i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna, till en grynig massa.

    3. Skölj och skala rabarbern, om den är grov. Skär den i tunna skivor. Lägg den skurna rabarbern i en pajform med ca 24 cm i diameter.

    4. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern.

    5. Fördela smuldegen över rabarbern.

    6. Grädda smulpajen mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera den något avsvalnad med vispad Milda Vanilj Visp.