Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Pannacottapaj med polkagrissmak

Recept på julig dessert, som är så god så man kan göra och äta den hela vintern!

Vote
(2)

Räcker till 1 st pajform

Räcker till...

1 st pajform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 100 g pepparkakor
  • 75 g smör
Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 påsar Dr. oetker vegegel
  • 1 dl polkagrisar grovmortlade
Garnering
  • 3 dl vispgrädde kylskåpskall
  • 1 nypa Dr. Oetker bakpulver
  • Dr. Oetker Christmas trees strössel
  1. Botten: Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa. Tryck ut kakmassan i en pajform och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör pannacottafyllningen.

  2. Fyllning: Häll upp vispgrädde, strösocker och vegegel i en kastrull. Rör om och låt loka upp på medelvärme under konstant omrörning i en kastrull i 3-4. Häll upp pannacottan i pajskalet och låt den stelna lite innan du garnerar med grovmortlade polkagrisar.

  3. Garnering: Vispa upp grädden med lite bakpulver i. Dekorera din paj med vispgrädde och Christmas tree strössel. Klar att avnjutas!