Pannacottapaj med polkagrissmak
Recept på julig dessert, som är så god så man kan göra och äta den hela vintern!
Räcker till 1 st pajform
1 st pajform
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 100 g pepparkakor
- 75 g smör
Fyllning
- 6 dl vispgrädde
- 1,5 dl strösocker
- 2 påsar Dr. oetker vegegel
- 1 dl polkagrisar grovmortlade
Garnering
- 3 dl vispgrädde kylskåpskall
- 1 nypa Dr. Oetker bakpulver
- Dr. Oetker Christmas trees strössel
Botten: Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa. Tryck ut kakmassan i en pajform och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör pannacottafyllningen.
Fyllning: Häll upp vispgrädde, strösocker och vegegel i en kastrull. Rör om och låt loka upp på medelvärme under konstant omrörning i en kastrull i 3-4. Häll upp pannacottan i pajskalet och låt den stelna lite innan du garnerar med grovmortlade polkagrisar.
Garnering: Vispa upp grädden med lite bakpulver i. Dekorera din paj med vispgrädde och Christmas tree strössel. Klar att avnjutas!