Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Plommonpaj

Recept på god dessert-paj som är super-enkel att göra!

Vote
(2)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4-5 st plommon
  1. Smält smör och socker i en kastrull på svag värme. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smöret.

  2. Häll degen i en pajform och tryck ut den medan den fortfarande är ljummen.

  3. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och vaniljsocker pösigt.

  4. Häll smeten i pajskalet. Halvera och kärna ur plommon och fördela i pajen.

  5. Grädda pajen på 175 grader i ca 35 minuter på nedersta falsen.  

  6. Tips: God att servera med vaniljgrädde.