Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Små ostpajer

Passar bra till sommarbuffén men även till en varm höstsoppa.

Vote
(5)

Räcker till 25 st ostpajer

Räcker till...

25 st ostpajer

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 1 dl Kesella
Fyllning
  • 150 g västerbottenost
  • 100 g gorgonzola
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk paprikapulver + ev. salt
  1. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går lätt och snabbt i en matberedare. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en slät deg. Låt den vila en stund. Kläm ut degen i aluminiumformar av engångstyp.

    Riv hårdosten och skär gorgonzolan i bitar. Lägg en bit gorgonzola i varje form och strö över den rivna osten.

    Så här långt kan du göra i förväg.

  2. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, paprikapulver och lite salt. Häll blandningen i formarna. Fyll bara upp till 3/4, annars pyser fyllningen över.

    Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 25-30 minuter.

    Bjud pajerna ljumma.