Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Små ostpajer
Passar bra till sommarbuffén men även till en varm höstsoppa.
Räcker till 25 st ostpajer
Räcker till...
25 st ostpajer
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
Deg
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 100 g smör
- 1 dl Kesella
Fyllning
- 150 g västerbottenost
- 100 g gorgonzola
- 3 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 tsk paprikapulver + ev. salt
Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går lätt och snabbt i en matberedare. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en slät deg. Låt den vila en stund. Kläm ut degen i aluminiumformar av engångstyp.
Riv hårdosten och skär gorgonzolan i bitar. Lägg en bit gorgonzola i varje form och strö över den rivna osten.
Så här långt kan du göra i förväg.
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, paprikapulver och lite salt. Häll blandningen i formarna. Fyll bara upp till 3/4, annars pyser fyllningen över.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 25-30 minuter.
Bjud pajerna ljumma.