Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Smulpaj med äpplen och nötter

Recept på en enkel men smaskig dessert som alltid går hem. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Vote
(8)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4-6 st medelstora äpplen
  • 50 g Dr. Oetker mandelsplitter
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.

  2. Smörj en pajform och fördela äppleskivorna i lager så att de täcker botten. Strö 2 msk socker och kanel över äpplena.

  3. Lägg rumsvarmt smör, socker, havregryn och mjöl i en bunke och smula ihop det med fingrarna tills det har blandat ihop sig.

  4. Täck pajen med smuldegen och strö över mandelsplitter. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig och äpplena mjuka.