Jultarte med frukt
Recept på små pajer med julens smaker. Servera tarten med Kesella Vanilj och servera som dessert.
Räcker till 15-18 st
15-18 st
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 125 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 0,75 dl socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 ägg
Fyllning
- 1 grovrivet äpple
- 1 påse (75 g) Dr. Oetker korinter
- 1/2 dl apelsinsaft
- 25 g smör
- 1 dl farinsocker
- 1 påse (50 g) Dr. Oetker mandelsplitter
- 1 ask (100 g) Dr. Oetker suckat
- 1 ask (100 g) Dr. Oetker hackat apelsinskal
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt ägg och blanda snabbt samman till en deg. Låt vila i kylskåpet i 30 min.
Kavla ut degen 3 mm tjock. Pensla mazarinformar med smält smör eller använd engångsformar i aluminium.
Skär ut rundlar av degen (ca 7 cm i diameter) så de passar formarna. Tryck ned degen i formarna.
Blanda rivet äpple, korinter, apelsinsaft, smör och socker i en gryta. Koka upp och låt småkoka i 4-5 min.
Tillsätt mandelsplitter, suckat och apelsin. Fördela fyllningen i formarna.
Använd små pepparkaksmått och ta ut stjärnor eller hjärtan med den deg som är kvar. Lägg dessa på fyllningen.
Pensla med mjölk och grädda i 20-25 min i 175 grader tills kakorna är gyllenbruna.
Svalna på galler och förvara i lufttät burk.