Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Jultarte med frukt

Recept på små pajer med julens smaker. Servera tarten med Kesella Vanilj och servera som dessert.

Vote

Räcker till 15-18 st

Räcker till...

15-18 st

Kategorier
Recepttyp Pajer
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 ägg
Fyllning
  • 1 grovrivet äpple
  • 1 påse (75 g) Dr. Oetker korinter
  • 1/2 dl apelsinsaft
  • 25 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 påse (50 g) Dr. Oetker mandelsplitter
  • 1 ask (100 g) Dr. Oetker suckat
  • 1 ask (100 g) Dr. Oetker hackat apelsinskal
  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt ägg och blanda snabbt samman till en deg. Låt vila i kylskåpet i 30 min.

  2. Kavla ut degen 3 mm tjock. Pensla mazarinformar med smält smör eller använd engångsformar i aluminium.

  3. Skär ut rundlar av degen (ca 7 cm i diameter) så de passar formarna. Tryck ned degen i formarna.

  4. Blanda rivet äpple, korinter, apelsinsaft, smör och socker i en gryta. Koka upp och låt småkoka i 4-5 min.

  5. Tillsätt mandelsplitter, suckat och apelsin. Fördela fyllningen i formarna.

  6. Använd små pepparkaksmått och ta ut stjärnor eller hjärtan med den deg som är kvar. Lägg dessa på fyllningen.

  7. Pensla med mjölk och grädda i 20-25 min i 175 grader tills kakorna är gyllenbruna.

  8. Svalna på galler och förvara i lufttät burk.