Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Vaniljfyllt kexchokladskal

Sommarmums som passar som utmanare till den klassiska jordgubbstårtan till midsommar.

myskatt

Vote
(7)

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Ingredienser

Så gör du

  • 15 st digestivekex
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 2 burkar Kesella Vanilj
  • 0,5 l färska jordgbubbar
  • ev florsocker till garnering
  1. Krossa kexen till smulor.

  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i varmt vatten eller i mikorugnen. Häll smälta chokladen över kexsmulorna och rör om till en smulig massa.

  3. Lägg smörpapper i botten på en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna jämt i formen och en bit upp på kanten. Ställ pajskalet kallt en stund så att den stelnar och blir fast.

  4. Lossa pajskalet från formen och fyll med vaniljkesellan, garnera med färska jordgubbar och pudra ev med florsocker på toppen.