Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Annelies mumsiga pecankakor

Goda, spröda och försvinnande goda kakor.

I mitt kök

Vote
Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 75 gram pecannötter
  • 160 gram rumsvarmt smör
  • 75 gram strösocker
  • 175 gram vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt
  • ljust muscovadosocker
  1. Rosta pecannötter ganska högt upp i ugnen på 175 grader i ca 6-7 minuter. Låt svalna innan du hackar dem ganska grovt.

  2. Vispa rumsvarmt smör luftigt med elvisp.
    Tillsätt socker och vispa ihop innan du tillsätter mjölet, vaniljsocker, ägg och en nypa salt.
    Rör ihop till en deg innan du lägger i de hackade nötterna.

  3. Rulla till bollar som sedan rullas i ljust muscavadosocker (eller vanligt strösocker).
    Jag brukar alltid väga degen så att alla kakor väger lika mycket - 30 eller 35 gram brukar mina väga.

  4. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och använd botten av ett glas och tryck till dem lite.

    Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut och sprinkla ev med mer muscavadosocker på dem när de fortfarande är varma.

    Njuuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se