Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Centercookies

Idag har jag hittat receptet på en såå god kaka! Den överträffar allt en gottegris vill ha!Det passar mig perfekt att det går snabbt att baka och blir gott, då får man lite tid över till pyssel också! Receptet hittar du här!

Vote
(2)

Räcker till 24 st kakor

Räcker till...

24 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 24 bitar center 2 rullar eller i bitar
  • Flingsalt,strössel eller riven mörk choklad
  • florsocker att pudra över när kakorna svalnat
  1. ätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Eller använd den kraftigare sortens muffinsformar (mina kommer från Lagerhaus).

  2. Vispa smör, socker och farin med elvisp ett par minuter.

  3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.

  4. Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg.

  5. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda ca 10 minuter. De ska få lite, lite färg.

  6. Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde baksidan på en liten sked för att trycka små hål.

  7. Sätt i centerbitar upp och ner i alla kakorna och sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter. (Då de inte hade runda centerchoklad i min lilla kiosk, så blev det att dela fyrkantiga bitar på mitten och trycka ner ett par bitar i kakorna. I hälften av kakorna la jag i Geishachokladbitar, prova dig fram med din favoritchoklad, kan tänka mig att Dumle blir supergott!

  8. När du tar ut dem ur ugnen, är det bra att trycka till chokladbitarna något med en liten sked (om du gjort som jag att dela små chokladbitar). Använder du runda center, så rör dem inte.

  9. När kakorna svalnat något, strö antingen hackad mörk choklad, flingsalt eller något strössel över.

  10. När de svalnat helt pudra florsocker över.