Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Choko-kokosstjärnor

Recept på klassisk småkaka med smak av choklad och kokos.

Vote
(5)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 80 st kakor

Räcker till...

80 st kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Jul
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 60 g hackad mörk choklad
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g kokos
  • 1,75 dl råsocker
  • 1 st ägg
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 160 grader).

  2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda allt med en elvisp,först på lägsta och därefter på högsta hastigheten till en slät deg.

  3. Slå in degen i folie och ställ den i kylskåpet mint 30 min.

  4. Kavla ut den på bakbord med mjöl, ta ut stjärnor med hjälp av formar och lägg dem på bakpappersklädd plåt.

  5. Grädda kakorna i ca 14 minuter.

  6. Dra över bakplåtspapperet med de färdiggräddade stjärnorna på en kall bakplåt och låt dem svalna.

  7. Smält blockchokladen enligt anvisningarna och stänk den på stjärnorna. Strö på kokosflingor.