Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Citronknappar

Läckra små mördegskakor med lemon curd. Man blir överraskad av syrligheten istället för sylten som man förväntar sig.

annoest

Vote
(6)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 60 st

Räcker till...

ca 60 st

Kategorier
Tillfälle Påsk
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 300 g kallt matfett
  • 1 st äggula
Fyllning
  • ca 1 dl lemon curd
  1. Lägg de torra ingredienserna i en matberedare, skär smöret i bitar och tillsätt det och äggulan. Kör ihop till en deg.

  2. Dela degen i 2 jämnstora bitar och lägg i plastpåsar i kylen ca 30 minuter (eller över natten).

  3. Sätt ugnen på 175 grader och ta ut degpåsarna ur kylen.

  4. Knåda degbitarna lätt och rulla/forma till två längder, använd lite mjöl om det är för svårt att rulla.

  5. Skär längderna i ca 30 bitar och rulla dem till kulor, lägg sedan över dem på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Gör djupa hål i kulorna med skaftet av en träslev.

  7. Rör lite i lemon curden så att den blir lös, klicka sedan lite i varje kaka.

  8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de precis har fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.