Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Dammsugare

Med hemmagjorda dammsugare imponerar du även de mest kräsna fikagästerna. Vad de flesta inte vet är att det är relativt enkelt att göra sina egna dammsugare, bara du har gott om tid och lite tålamod kommer det gå som en dans! Punchrullarna passar perfekt till eftermiddags fikat tillsammans med en kopp kaffe.

baktokig

Vote
(12)

Räcker till 16 st dammsugare

Räcker till...

16 st dammsugare

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

 • 5 dl kaksmulor (från sockerkaka eller småkakor)
 • 50 gram smör
 • 2 tsk kakao
 • ½ tsk Dr. Oetker Arraksarom
 • 300 gram grön marsipan
 • 100 gram mörk choklad
 1. Mixa sockerkakssmulorna, smöret, kakaon och arraksessensen i en mixer tills de blir finfördelade, bruna smulor. Forma smulorna till tre stycken avlånga, smala rullar. Lägg på en bricka och ställ in i frysen.

 2. Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Dela i tre delar.

 3. Ta ut rullarna ur frysen och rulla in i varsin bred marsipanremsa. Lägg skarven nedåt och ställ återigen in i frysen.

 4. Smält 1/3 av chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten.) Finhacka resterande choklad och rör ned i den smälta chokladen.

 5. Ta ut rullarna ur frysen och skär i bitar, ca 4 cm långa. Doppa ändarna i choklad. Låt stelna på brickan i kylen och lossa sedan punschrullarna med hjälp av en osthyvel eller liknande. Klart!