Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(47)

Grymt goda Kanelhavrekakor

Alltså, dessa kakor är sååå goda! Man kan inte stanna vid en utan det blir flera. Receptet kommer från nadjaskitchen.se .

Nadjaskitchen.se

Vote
(47)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 25 st cirka

Räcker till...

25 st cirka

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1-2 tsk kanel
  • 150 gram smör rumsvarmt
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg. 

  3.  Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något.

  4. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter, håll koll på kakorna de sista minuterna så att de inte får för mycket färg och blir brända.

  5. Antalet beror förstås på hur stora man gör, det blir aldrig riktigt samma varje gång när man bakar småkakor. Hoppas de smakar...