Grymt goda Kanelhavrekakor
Alltså, dessa kakor är sååå goda! Man kan inte stanna vid en utan det blir flera. Receptet kommer från nadjaskitchen.se .
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 25 st cirka
25 st cirka
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1-2 tsk kanel
- 150 gram smör rumsvarmt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg.
Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något.
Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter, håll koll på kakorna de sista minuterna så att de inte får för mycket färg och blir brända.
Antalet beror förstås på hur stora man gör, det blir aldrig riktigt samma varje gång när man bakar småkakor. Hoppas de smakar...