Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
juliettes jordnötstummar med sylt
risken är att dessa sylttoppade och delikata jordnötskakor lämnar tumavtryck på hela kakfatet och servisen.
Räcker till 36 kakor så delikata och goda.
Räcker till...
36 kakor så delikata och goda.
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl strösocker
- 0,75 dl Rörsocker strö
- 225 g jordnötssmör
- 1 st ägg
- 3 krm vaniljsocker dekoration:
- 1-2 dl hallonsylt
värm ungnen till 200 grader och klä två ungsplåtar med bakplåtspapper.rör samman alla ingredienserna,utom sylten,tjock smet.forma smeten till ,5 cm stora bollar.är smeten väldigt kladdig kan lite vetemjöl på fingrarna hjälpa.lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna.tryck en djup grop i varje degboll med tummen.grädda i 10 till 12 minuter,ta ut och lät kakorna svalna på galler.fyll groparna med hallon sylt.förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar.