Kakor med kanderad ingefära och torkad äpple
Jag fick två paket kanderade ingefära hemskickat och ville testa använda ingefäran så jag bakade dessa kakor!
Här hittar ni mitt recept på otroligt goda småkakor som passar perfekt till eftermiddagsfikat.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 6-8 st Beror på storleken
6-8 st Beror på storleken
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör rumstempererat
- 80 g socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1/2 tsk kardemumma
- 1/2 tsk ingefära
- 300 g mjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 1 kryddmått salt
- 2 ägg
- 100 g torkad äpple
- 80 g Dr. Oetker Kanderad ingefära
- 75 g vit choklad valfritt
Värm ugnen till 175 grader, förberd en plåt med bakplåtspapper ovanpå.
Vispa ihop smör och socker med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget i sockerbladningen.
Vispa ner mjöl, vaniljsocker, ingefära, kardemumma, salt och bikarbonat.
Rör ihop ordenligt .
Lägg sist i torkad äpple och kanderade ingefäran och vispa ihop allt.
Dela upp degen till 6 till 8 bollar beroende på hur stora kakorna ska vara.
Fördela dem jämt på plåten eftersom de kommer växa, platta till bollarna så att de är ca 1 cm tjocka.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter, så de blir gyllenebruna.
Detta är valfritt men vill man lyxa till det kan man smälta lite vit choklad i mikrovågsungen och hälla lite över kakorna precis efter de kommit ut från ugnen.
Låt dem svalna ett tag och därefter kan de avnjutas!