Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kanelcookies

Sugen på sött men trött på alla julgodis?

Test denna annorlunde kanelkakor, med inslag av kanel, lingon och ingefära.

Lätt, Snabb och dem går att frysa in- perfekt!

leonie

Vote
(5)

Räcker till 15 styck

Räcker till...

15 styck

Kategorier
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gr smör
  • 1,5 dl farin socker muskovadosocker går bra också
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefärapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 75 gr choklad jag völjer mjölk men du kan välja själv vilken sort du tycker är bäst, vit, mjölk eller mörk.
  • 1 dl mandelnötter jag väljer mandel, du kan variera med hassel para etc
  • 1 dl lingon har även testad tranbär- funkade också kanonbra.
  • Smält smöret och rör ner farinsocker. Blanda ägg, vetemjöl, havregryn, bakpulver och kryddor och rör ihop till en tjock smet. Hacka chokladen grovt och blanda in den i smeten tillsammans med nötterna och bären.

    Sätt ugnen på 175 grader. Rulla smeten till bollar och platta till dem lätt. Lägg dem gest på bakplåtspapper- kakorna flytter ut ordentlig under gräddning

    Grädda kakorna 10-12 minuterna tills dem blir gyllenbruna!

    Mums!