Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Lakrits och blåbärsmaränger

Recept på klassiska maränger som fått en modern tauch. 

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 12 st (beroende på storlek)

Räcker till...

ca 12 st (beroende på storlek)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk lakritspulver
  • 2 msk Dr. Oetker Naturlig Dekoration Blåbär (frystorkade bär)
  • 1 msk lakritssirap (valfritt)
  • Sätt ugnen på 125 grader.
    Vispa upp äggvitor, strösocker och lakritspulver i en rostfri bunke över vattenbad. Vispa tills alla kristaller smält, ca 60 grader.

    Ta sedan bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa till marängen svalnat. Vänd ner blåbär och eventuellt lakritssirap i marängsmeten och spritsa eller klicka ut tolv maränger på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda i ca 1,5 timme. Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen några timmar efteråt.