Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Påsk kakor

Recept på söta småkakor som kan formas till önskat utseende.

 

Vote
(9)

Räcker till 60 dubbla kakor beroende på vilka former du använder

Räcker till...

60 dubbla kakor beroende på vilka former du använder

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 75 g brun farin eller brunt socker
  • 75 g strösocker
  • 2 st ägg
  • 500 g mjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Vaniljsocker
  • ev riven citronskal
  • sylt att sätta ihop kakorna med
  • Sätt ugnen på 175º.

    Vispa smör, brun farin och socker lätt och fluffigt. Tillsätt ev citronskal, vaniljsockret och äggen, ett i taget. Vispa lite mellan.

    Rör i smeten mjölet och bakpulvret som du har blandat väl innan.

    Degen håller ihop och klibbar inte. Ta ca en näve av degen och kavla ca 0,5 cm tjockt antingen på mjölat bord eller mellan en vikt bakplåtspapper. Ta ut kakor med en form och lägg dem på en klätt plåt.

    Hälften av kakorna ska man äve stansa små hål i mitten på varje kaka. Gör det direkt på plåten annars blir det svårt att flytta kakorna sen.

    Grädda kakorna i ugnen för ca 10-15 minuter beroende på ugn. Kakorna behöver inte bli bruna. Låt kakorna svalna på bakplåtspapper innan du sätter ihop dem två och två med sylt emellan. Se till att lägga ihop en hel kaka med en med hål i mitten. På det sättet får man de snygga Linzer kakorna. Se till att använda en sylt som inte är allt för rinnig.

    Nu till påsken har jag hittat passionsfrukt curd som passar perfekt till mina "ägg" cookies.

    Pudra florsocker över de hålade kakorna och klicka en halv tsk eller mindre i mitten på de andra och sätt ihop sen. Förvara kakorna svalt i burk med lock.