Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Snöflingekakor

baka.se

Vote
(4)

Räcker till 15 st kakor

Räcker till...

15 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 knivsudd bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 st ägg stlk M
  • 1/2 st citron det rivna skalet
  • en gnutta blå färg exempelvis Wilton Icing Color Royal Blue
  • 100 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 280 g vetemjöl
  • 1,5 msk citronsaft
  • 80 g socker
  • en gnutta vit dekorationskristyr vi använde den vita tuben i Dr. Oetker Writing Icing
  1. Klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme, alt 160 °C om du använder varmluft.

  3. Börja med att blanda 250 g vetemjöl och en knivsudd bakpulver i en bunke.

  4. Tillsätt 100 g smör, 80 g socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 medelstort ägg.

  5. Blanda alla ingredienser med en elvisp (använd degkrokarna) på högsta hastighet tills du får en jämn och smidig deg.

  6. Tillsätt slutligen rivet citronskal och knåda degen snabbt.

  7. Slå in degen i plastfolie och ställ i kylen i ca 30 minuter.

  8. Strö vetemjöl över ett bakbord eller bänk och knåda degen ytterligare.

  9. Kavla ut degen tills den blir ca ½ cm tjock. Fastnar degen så kan du strö lite mjöl på kaveln.

  10. Stansa ut snöflingor med hjälp av ett kakmått och lyft över kakorna på plåten.

  11. När plåten är full sätter du in den i ugnen. Grädda småkakorna i 10 minuter. Bästa resultat får du om du placerar plåten i mitten av ugnen.

  12. När plåten är full sätter du in den i ugnen. Grädda småkakorna i 10 minuter. Bästa resultat får du om du placerar plåten i mitten av ugnen.

  13. Förbered glasyren genom att bland a 100 g florsocker med 1 ½ dl msk citronsaft och någon droppe blå färg i en liten skål.

  14. Bred glasyren över kakorna, detta kan du göra med en vanlig matkniv.

  15. Dekorera snöflingorna med vit dekorationskristyr.

  16. Låt glasyren stelna helt innan du flyttar över kakorna till en kakburk.