Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(45)

Blå Baby shower tårta

Randig choklad-, kola- och banantårta med inslag av både ljus- och mörk choklad. Chokladbottnar fyllda med färsk banan, dulche de leche, daimcrunch och vit chokladpannacotta. Färgerna och dekorationerna kan lätt bytas ut vilket gör att den passar vid många olika tillfällen.

baka.se

Vote
(45)

Räcker till 15 pcs

Räcker till...

15 pcs

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladbottnar
  • 75 g Smör
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Vatten
  • 1,5 dl Mjölk
  • 1 st Ägg
  • 2,5 dl Socker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kakao
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Bakpulver
Vit chokladpannacotta
  • 4 dl Vispgrädde
  • 200 g Vit choklad
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 2 st Gelatinblad
Marängsmörkräm
  • 170 g Äggvita
  • 250 g Socker
  • 450 g Smör rumstempererat
  • 1 msk Vaniljsocker
  • Gelfärg
Övrigt
  • 2 st Färska bananer
  • 4 st Daim
  • 1 fp Dulce de leche (karamelliserad mjölk).
  • Candy melts
  • Strössel
Chokladbottnar
  1. Sätt ugnen på 200 grader och sänk till 175 grader när bottnarna satts in (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, socker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vänd försiktigt ihop till en slät smet med en ballongvisp.
  6. Fodra en tårtring/form som är 18 cm i diameter med bakplåtspapper och häll upp smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Låt bottnarna svalna i cirka 15 innan de vänds upp och ner för att svalna helt. Förvaras gärna i kylskåpet några timmar/över natten innan den skärs upp i tre delar
Vit chokladpannacotta
  1. Värm grädden försiktigt i en mikrovågsugn eller över vattenbad. Den ska vara het utan att koka.
  2. Häll den varma grädden över den hackade chokladen.
  3. Tillsätt vaniljpulver
  4. Blötlägg gelatin
  5. Rör i omgångar tills smeten blir slät. Värm igen om nödvändigt.
  6. Tillsätt gelatin och rör ytterligare.
  7. Låt svalna helt. Förvara i kylskåp minst 6 timmar eller över natten.
  8. Vispa för hand upp krämen till en fluffig men fast fyllning eller vispa försiktigt med elvisp. Övervispad pannacotta kan skära sig.
Marängsmörkräm
  1. Värm äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills de når 65-70 grader.
  2. Häll över blandningen i en vispskål och vispa tills marängen svalnat till rumstemperatur, detta tar minst 10 minuter.
  3. Tillsätt det rumstempererade smöret lite i taget under cirka 2-3 minuter på medelhög hastighet
  4. Färga in en del av smörkrämen med gelfärg. Här har vi använt blå gelfärg.
  5. Tillsätt vaniljsocker och vispa sedan på högsta hastighet i cirka 5 minuter tills du fått en blank och jämn smörkräm.
  6. Tillsätt vaniljsocker och vispa sedan på högsta hastighet i cirka 5 minuter tills du fått en blank och jämn smörkräm.
Montering
  1. Dela botten i tre delar.
  2. Fodra en justerbar tårtring med bakplåtspapper och placera den lagom tight mot första botten. Tårtringen ska fungera som ett stöd utan att pressa mot tårtan.
  3. Spritsa en ring av smörkräm i ytterkant och fyll insidan med 1 skivad banan. Smörkrämen ska fungera som ett yttre hölje så kanten av smörkräm måste vara lika hög som fyllningen blir i varje lager.
  4. Ringla en 1/2 burk dulche över bananen och tillsätt 1 förpackning hackad daim.
  5. Toppa första lagret med uppvispad vit chokladpannacotta.
  6. Avsluta med en tunn ring av smörkräm i ytterkant innan mellersta botten läggs på.
  7. Upprepa samma i andra lagret med resterande ingredienser.
  8. Toppa pannacottan med en tunn ring av smörkräm i ytterkant innan sista botten läggs på.
  9. Förvara i kylskåpet med tårtringen på tills innehållet fått sätta sig och smörkrämen stelnat. Minst 4 timmar
  10. Ta bort tårtringen och bakplåtspapper från tårtan och spackla med smörkrämen ett tunt yttre lager för att hålla smulor borta från slutresultatet. Kyl tills smörkrämen stelnat.
  11. Spackla ett ytterligare lager smörkräm i valfritt utförande beroende på val av dekoration och utseende.
  12. Det randiga utseendet har gjorts med hjälp av en tårtkam. Därefter har ränderna spritsars med blå smörkräm. Använd sen en tårtskrapa för att få kanterna släta.
  13. Spritsa små blå toppar på ovansidan av tårtan och dekorera med strössel i tårtan.