Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Blåbärsrulltårta

Att göra rulltårta är enkelt och går fruktansvärt fort. Här har jag gjort en med blåbärsfyllning och dekorerat den lite med uppvispat grädde och blåbär. På så sätt även trollat fram en enkel men ändå fin rulltårta.

Nadjaskitchen.se

Vote
(10)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 3 stycken ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vispgrädde (20 % går bra)
Fyllning:
  • 2 dl blåbärssylt
Garnering:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl blåbär
  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt grädden och rör ihop.

  2. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250 grader i cirka 5 minuter.Förbered under tiden ett annat bakplåtspapper och strö socker över den.

  3. Stjälp sedan upp kakan över detta papper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på, pensla med kallt vatten om det verkar svårt. Bred genast på sylten och rulla ihop med hjälp av papperet. Låt kakan kallna ordentligt. Vispa upp grädden med vaniljsockret. Garnera rulltårtan med grädde och lite bär. Skär eventuellt rulltårtan i portionsbitar och servera till nykokt kaffe.