Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladtryffeltårta

Tips:
Klä formens botten med aluminiumfolie. Ta bort folien innan den skall delas.
Använd 100 g Lantmännens Müssli Start Premium i stället för havregyn och hasselnötter. Då behövs inte rostningen.

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt

Vote
(4)

Räcker till 1 tårtform rund med löstagbar botten

Räcker till...

1 tårtform rund med löstagbar botten

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 80 g havregryn
  • 20 g hasselnötter, grovhackade
  • 80 g mjöl
  • 80 g smör, rumstempererat
  • 50 g socker
  • 4 ägg
Fyllning
  • 300 g chocklad, minst 70% kakao
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 0,8 dl koncentrerad apelsinjuice (6 msk)
  • 2 msk florsocker
  1. Rosta havregryn och nötter lätt i en teflonpanna och låt svalna.
    Vispa ägg och socker till skum (10 min. med elvisp).

  2. Blanda havregryn och mjöl. Klicka smöret i blandningen.
    Rör allt ihop med äggvispet till en jämn smet.

  3. Smöra tårtformens botten och fyll smeten i tårtformen.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter vid 170 grader.

  5. Smält choklad och smör i mikron i en 2-litersform.

  6. Koka upp grädden.
    Blanda grädden med yoghurt, apelsinjuice och florsocker.

  7. Häll gräddblaningen på chokladen och rör till en slät smet.

  8. Häll tryffeln (smeten) på tårtbotten som skall vara kvar i formen.

  9. Ställ kallt i minst 4 timmar.

  10. Ta bort formens botten och skär loss tårtan från formen med en smal grönsakskniv.
    Dela tårtan i 16 bitar , täck över med matfilm och sätt kall igen.

  11. Den håller sig flera dagar i kylen. Ta tårtan ur kylen 1 timme före servering.