Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Citron- och blåbärstårta

Recept på härlig nationaldags/midsommartårta med blåbär och lemoncurd.

Vote
(2)

Räcker till 1 hög tårta

Räcker till...

1 hög tårta

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten:
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • lemoncurd (till fyllningen)
Whipped creamcheese frosting:
  • 5 dl grädde
  • 1 knivsudd Dr. Oetker bakpulver (valfritt)
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver eller 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 250+250 gram färska blåbär
Tårtbotten:
  • Blanda de båda mjölsorterna. I mjölblandningen rör du sedan ner bakpulver och vaniljsocker.
    Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna upp emot tio minuter. Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt runt tills det är helt blandat.

    Smöra en 18 cm form, klä den med bakplåtspapper och häll upp smeten. Grädda långt ner i ugnen i 30-35 minuter. Kolla med en sticka att den är helt klar!

Whipped creamcheese frosting:
  • Vispa grädden hårt. Lägger man i lite, lite bakpulver så går det att vispa hårdare utan att det blir smör av det.

    Vispa philadelphia, florsocker och vanilj tillsammans och vänd sedan ner i grädden. Vispa INTE för då kan det bli rinnigt.
    Mosa 250 gram blåbär lätt med en gaffel och rör ner i frostingen.

    Dela bottnen i tre delar när den har svalnat. Lägg en botten på ett fat, bred på ett lager lemoncurd och ordentligt med frosting. Upprepa med nästa lager och lägg sedan på den sista delen överst.

    Täck hela tårtan med frosting och dekorera med 250 gram färska blåbär och klickar av lemoncurd.