Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Frusen frukt tårta

Jättegod tårta som passar till alla tillfällen

bagarn

Vote
(4)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 10-12 personer

Räcker till...

10-12 personer

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl mandel
  • 2 msk kakao
  • 3 dl valnötter (spar 16 till garnering)
  • 1 apelsin juice från en apelsin
  • 1 tsk muskotnöt
  • 3 st bananer tunt skivade som legat i frysen minst 12 timmar
  • 6 st passionsfrukter
  • 1 st mango
  • Lägg ner mandeln, valnötterna, dadlar, kakaon, juicen och lite av muskotnöten i en matberedare. Blanda tills allt liknar en deg. Tryck ut i botten på en form med löstagbar botten, spar ca en centimeter runt om så att fyllningen kan rinna ner och runt nötbotten. Gör rent matberedaren och lägg ner de frysta bananerna, de urgröpta passionsfrukterna och den skalade och urkärnade mangon. Tillsätt nästan all muskotnöt, spar lite till garneringen. Blanda allt tills det blir som vitt fluff. Skrapa ner på kanterna så att allt blir blandat. Lägg detta på nötbotten och smeta ut det så att luften går ur. Lägg resten av valnötterna i ett fint mönster och strö på resten av muskotnöten. Lägg i frysen för minst 1 timme. Låt tina i rumstemperatur innan servering.