Frusen frukt tårta
Jättegod tårta som passar till alla tillfällen
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 10-12 personer
10-12 personer
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl mandel
- 2 msk kakao
- 3 dl valnötter (spar 16 till garnering)
- 1 apelsin juice från en apelsin
- 1 tsk muskotnöt
- 3 st bananer tunt skivade som legat i frysen minst 12 timmar
- 6 st passionsfrukter
- 1 st mango
Lägg ner mandeln, valnötterna, dadlar, kakaon, juicen och lite av muskotnöten i en matberedare. Blanda tills allt liknar en deg. Tryck ut i botten på en form med löstagbar botten, spar ca en centimeter runt om så att fyllningen kan rinna ner och runt nötbotten. Gör rent matberedaren och lägg ner de frysta bananerna, de urgröpta passionsfrukterna och den skalade och urkärnade mangon. Tillsätt nästan all muskotnöt, spar lite till garneringen. Blanda allt tills det blir som vitt fluff. Skrapa ner på kanterna så att allt blir blandat. Lägg detta på nötbotten och smeta ut det så att luften går ur. Lägg resten av valnötterna i ett fint mönster och strö på resten av muskotnöten. Lägg i frysen för minst 1 timme. Låt tina i rumstemperatur innan servering.