Moussetårta med jordgubbar och choklad
Mycket god tårta med jordgubbsmousse som passar även på vintern. Har man inte färska jordgubbar kan man använda annan frukt eller dekorationsfigurer som garnering på tårtan
Räcker till ca 12 bitar
ca 12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 1,75 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 250 g färska eller frysta jordgubbar
- 2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 4,5 dl mjölk
- extra jordgubbar eller annan valfri dekoration
Vispa smör och socker.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Vänd ned det i äggsmeten.
Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med sticka att kakan är torr, tiden kan variera mellan olika ugnar.
Låt kakan svalna.
Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa ca 2 minuter tills moussen är tjock och fluffig.
Skiva jordgubbarna.
Dela kakan i 3 delar och lägg en del på ett tårtfat.
Bred på 1/3 av moussen och hälften av jordgubbarna på den.
Lägg på nästa botten och gör likadant.
Lägg på sista tårtbotten och täck kakan med tårtmousse.
Ställ kakan i kylen minst en timme.
Garnera med färska jordgubbar eller annan dekoration