Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Schwarzwaldtårta

En mycket enkel variant av den populära schwarzwaldtårtan!

I den klassiska "Schwarzwalder Kirschtorte" är det körsbär och choklad som ger karaktär åt tårtan. Vill man inte använda körsbärssylt kan man byta ut det mot annan sylt.

Vote
(8)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 1 förp. färdigköpta marängbottnar
  • 1 dl körsbärssylt
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 förp. ( 50 g ) Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • Chokladspån
  • Dr. Oetker kakaorosor och blad
  1. Vispa grädden fast. Blanda hälften av grädden med vaniljsocker och hackade nötter.

  2. Bred körsbärssylt på ena marängbotten. Bred nötgrädden över och lägg på den andra botten.

  3. Täck ovansidan av tårtan med ett tunt lager grädde.

  4. Häll ev. resten av vispgrädden i en spritspåse med stjärntyll och spritsa mönster på tårtan.

  5. Dekorera med chokladspån och kakaorosor.