Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Skräcktårta

En läskig tårta rolig och god. Passar till spökfester haloween och mycket mer.

Drömtårtan

Vote
(4)

Räcker till 1 st tårta

Räcker till...

1 st tårta

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Halloween

Ingredienser

Så gör du

Sockerkakan
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl varmt vatten
  • 1 1/4 msk kakao
Sugerpest
  • 1 msk gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • 1 1/4 dl vit sirap
  • 1 tsk glukos
  • 1 msk glycerol
  • 2 msk kokosfett
  • 14-17 dl florsocker siktat
Fyllning
  • 2 st bananer
  • karamelfärg valfri färg
  • visp grädde
  • hallonsylt
Sockerkakan
  • Sätt ungnen på 200 grader. vispa ägg och socker pösigt. blanda sedan vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao. Häll mjölblandningen i smeten och blanda. häll sedan ner vattnet, och blanda. Sedan häller du ner allt i en halv liters form. grädda 20 min.

Sugerpest
  • Blanda gelatinet i det kalla vattnet.

    Låt stå tills det tjocknat.Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt löst sig.Tillsätt den vita sirapen, glukos och glycerol. Blanda väl.

    Rör i kokosfett och drag bort från värmen precis innan det smält helt.Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.

    Häll nu i 7 dl av florsockret i en bunke och forma en grop mitt i.Häll den fingervarma blandningen i gropen och rör med en träslev. Blanda succesivt i restrerande florsockret tills kladdigheten försvinner.Fortsätt att knåda tills sugarpasten är len och följsam och inte fastnar på dina händer.

    Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mer florsocker. Är den för hård, tillsätt lite vatten.Den sugarpaste som inte används direkt kan förvaras i lufttät burk i svalen. När du ska använda den tar du fram den och knåda den mjuk igen.

Fyllning
  1. Banansmeten

    Dela båda bananerna i fyra fjärdedelar och lägg dom i en bunke. häll ner lite grädde och karamelfärg, och vispa.

  2. Grädden

    Häll ner grädde och karamelfärg, och vispa. Du kan också ha i en eller två tsk vaniljsocker. för att få en bra smak.

  3. Dekoration

    Skär kakan i tre delar så att det blir en topp en botten och en mittimellanbit. Stoppa Banansmeten på botten biten, och lägg sedan på mittenbiten. På mittenbiten lägger du hallonsylten, sen lägger du på toppbiten. sen klär du hela tårtan i grädden. På det lägger du Sugerpesten. Av tre små bitar rulla två av dom till bollar och stoppa dom där det känns bäst. Ta den tredje bollen och forma den till en mun. skär ett väck på mitten av den och fyll den med lite grädde. Sen kan man skära små väck över kakan så den ser riktigt läskig ut.