Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Blåbärsknyten med vaniljkräm

Sessansmatte

Vote

Räcker till 35

Räcker till...

35

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 150 g smält smör
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 2 krm salt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 påse kallrört vaniljsåspulver
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • 4 dl blåbär
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 º. Häll över degvätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig.

    Tillsätt socker salt och mjpöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jästa övertäckt 40 min.

    Blanda ihop vaniljsåspulvret och mjölken och låt stå kallt. Blanda blåbär och socker.

    Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 40 bitar. Rulla bitarna till bullar och platta ut till kvadrater, ca 10 x 10 cm.

    Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och toppa med några blåbär. Ta upp kanterna och tryck ihop dem. Lägg bullarna i formar på en plåt och låt jäsa 30 min.

    Sätt ugnen på 250º.

    Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min.