Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(29)

Kanelbullar

Ett gammalt hemkunskapsrecept som jag tycker är mycket bättre och lättarbetat än det klassiska receptet bak på mjölpåsen.

Bakdrömmeri

Vote
(29)

Räcker till 32 st

Räcker till...

32 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g margarin
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 10-12 dl vetemjöl
Fyllning
  • 5 msk rumsvarmt margarin
  • 5 msk strösocker
  • 3 tsk kanel
Pensling
  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  1. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm den till 37˚ (= fingervarmt).

  2. Smula jästen i en skål och häll degspadet över. Blanda med en träsked.

  3. Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper skålen.

  4. Ställ degen att jäsa i 10 min under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 250-275˚. Placera ut pappersformar på en plåt

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper bordet utan mjöl. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel.

  7. Bred på margarin, och strö över rikligt med socker och kanel. Rulla ihop degen till en rulle och skär varje rulle i 16 delar och placera i pappersformarna.

  8. Låt bullarna jäsa med bakduk över. De är färdigjästa när degen återfår sin form efter att man tryckt lätt på bullens sida.

  9. Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över pärlsocker.

  10. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 6 min. Lägg bullarna på ett galler och låt dem svalna med bakduk över.