Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Maivors goda semlor
Saftigt goda semelbullar. Servas antingen med eller utan varm mjölk.
Tema
Fettisdagen
Ingredienser
Så gör du
- 75 g margarin
- 2 dl mjölk
- 50 g jäst
- ½ burk Kesella
- 1 ägg
- ½ tsk salt
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 9 dl vetemjöl
Till semlorna
- grovriven mandelmassa
- en skvätt mjölk
- vispad grädde
- florsocker
Smält margarinet och rör sedan ner mjölken.
Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma blandningen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt jäsa i 35 minuter.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och gör bullar.
Låt bullarna jäsa på en bakpappersklädd plåt i 30 minuter.
Grädda i 6-8 minuter i 225° C i 6-8 minuter.
Pensla bullarna med vatten eller ägg.
När bullarna kallnat, såga av ett lock.
Gröp ur en liten grop ur bullarna.
Blanda bullurgröpningen med mandelmassa och vid behov en skvätt mjölk.
Fyll igen hålen med mandelmassablandningen
Lägg vispad grädde ovanpå och lägg sedan på locket.
Sikta florsocker på locket.