Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Maivors goda semlor

Saftigt goda semelbullar. Servas antingen med eller utan varm mjölk.

Rivka

Vote

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ burk Kesella
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 9 dl vetemjöl
Till semlorna
  • grovriven mandelmassa
  • en skvätt mjölk
  • vispad grädde
  • florsocker
  1. Smält margarinet och rör sedan ner mjölken.

  2. Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma blandningen.

  3. Blanda ner övriga ingredienser.

  4. Låt jäsa i 35 minuter.

  5. Knåda degen på ett mjölat bakbord och gör bullar.

  6. Låt bullarna jäsa på en bakpappersklädd plåt i 30 minuter.

  7. Grädda i 6-8 minuter i 225° C i 6-8 minuter.

  8. Pensla bullarna med vatten eller ägg.

  9. När bullarna kallnat, såga av ett lock.

  10. Gröp ur en liten grop ur bullarna.

  11. Blanda bullurgröpningen med mandelmassa och vid behov en skvätt mjölk.

  12. Fyll igen hålen med mandelmassablandningen

  13. Lägg vispad grädde ovanpå och lägg sedan på locket.

  14. Sikta florsocker på locket.