Påskbullar med vanilj
Recept på bullar som görs av muffinssmet, fylls med underbar vaniljkräm och sen toppas med kristyr och färgad kokos.
Räcker till 16 st
16 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl mjölk 3%
- 50 gram jäst
- 1 dl strösocker
- 100 gram smör
- 1 krm salt
- 10-12 dl vetemjöl
Vaniljfyllning
- 4 dl mjölk 3%
- 1 frp Dr. Oetker vaniljkräm
Garnering
- Dr. Oetker vit kristyr
- 1 dl kokos
- 1/2 tsk Dr. Oetker Gul Hushållsfärg
- 1-2 tsk vatten
Vaniljfyllning
Vispa vaniljkräm och mjölk 1 minut med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila 20 minuter i kylen innan användning.
Garnering
Ljumma mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan.
Rör smöret och sockret smidigt i degbunken. Tillsätt degvätskan.
Tillsätt saltet och vetemjölet och arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk till nästa dubbel storlek i ca 40 minuter.
Fortsätt
När degen jäst färdigt lägger du degen på mjölat bakbord och kavlar ut den till en platta ca 1 cm tjock. Ta ut mått med rundlar ca 15 cm i diameter.
Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och tryck ihop degen. Lägg bullarna i en muffinsform med skarven neråt.
Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
Blanda samman kokos, gul färg och någon tsk vatten. Garnera bullarna med kristyr och strö på den gula kokosen.