Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Vanilj- och kardemummaknutar med vaniljkräm

Supergott recept på bullar med smak av vanilj och kardemumma.

Vote
(2)

Räcker till 30-40 st

Räcker till...

30-40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram jäst
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 12-13 dl mjöl
Fyllning
  • 125 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
Vaniljkräm
  • 1 förp. Dr. Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk
  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses upp.

  2. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg.

  3. Låt jäsa under duk ca 50 min.

  4. Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme.

  5. Vispa vaniljkrämen enligt förpackningen. Ställ i kylskåp.

  6. Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40x20 cm. Bred fyllning på varje deg.

  7. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna. Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.

  8. Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkrämen. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare.

  9. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

  10. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).

  11. Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

  12. Låt svalna och pudra över florsocker.